Прехладе - како их ублажити или спречити - Нaђa Хигл

Prehlade – kako ih ublažiti ili sprečiti

Postaveljeno 07.10.2017. / Pregledi: 4.736 pregleda.
Strana
1 od 3

Podizanjem imuniteta štitimo se od prehlade

Kada sam se ostvarila u ulozi majke, nisam ni znala sa čime ću se kroz njihovo odrastanje suočavati. Uvek me je instinkt vodio u pravom smeru i umela sam da prepoznam šta je za moje dete najbolja opcija.  Kada su u pitanju bolesti, tu se obavezno konsultujem sa lekarima. Kada je u pitanju imunitet, trudim se da sa ishranom, ali i dodacima ishrani, svojoj deci omogućim da se što ređe prehlade.

Podizanjem imuniteta ishranom, prvenstveno mislim na unošenje voća i povrća u dovoljnoj meri, kao i mesa i mlečnih proizvoda. Vitamini i minerali su neophodni za funkcionisanje našeg organizma. Ako se ne hranimo zdravo, nikakav dodatak ishrani nam ne može to nadomestiti.

Voće i povrće sadrži 80% manje  vitamina i minerala nego što je to bio slučaj pre trideset godina. Nažalost, ne možemo očekivati niti biti u zabludi da putem hrane možemo uneti dovoljnu količinu neophodnu za naš imunitet.

Kao dete, imala sam jak imunitet. Hranila sam se zdravo, jela sam dosta voća i povrća. Uz sve to sam morala da uzimam i dodatke ishrani jer sam bila svesna da vitamine i minerale putem ishrane nikako ne mogu nadoknaditi.

Strana
1 od 3

Ostavi komentar