Школа и спорт - ускладите обавезе и будите успешни - Страница 2 од 3 - Нaђa Хигл

Škola i sport – uskladite obaveze i budite uspešni

Postaveljeno 22.10.2017. / Pregledi: 4.547 pregleda.
Strana
2 od 3

Sport nas obrazuje i ne da nam da odustajemo. Škola nas nakon sporta vodi i omogućava da primenjujemo naučeno.

Sport me je dosta obrazovao. Učila sam dodeljene predmete i trudila se da održim vrlodobar nivo, ali plivanje mi je dalo temelj i nadgradnju, kao i sposobnost da se dalje borim u životu.

Nailazila sam i na nerazumevanje profesora. Umeli su da prokomentarišu: ”Zašto gubiš vreme na takvu glupost kad od toga nema ništa?” A imala sam, ta ”glupost” mi je iskrojila život.

Kroz plivanje sam naučila da ne padnem kada dobijem jedinicu, nego da se zainatim i sledeći put dobijem peticu. Ono što mi je falilo dok sam išla u srednju školu jeste mogućnost da ostvarim neki kontinuitet u dobijanju petica. Zašto je to bio problem?- Zato što sam, recimo petak,subota i nedelja na takmičenju, odem u ponedeljak u školu i dobijem jedinicu ili neku drugu slabiju ocenu. Ali, gurala sam.

Znala sam da ću na fakultetu moći da odaberem predmete. Znala sam da ću na fakultetu znati kada mi je ispitni rok i niko neće moći da me uhvati nespremnu. Znala sam da ću i na fakultetu učiti mnogo bespotrebnih stvari koje nikada uživotu neću moći da primenim, ali učila sam i nisam tražila opravdanja za neki eventualni neuspeh.

Škola i sport (izvor)

 

Tome me nije naučila škola, tome me je naučio sport. Zašto su i sport i škola bitni? – Škola je u mom životu uvek bila najvažnija stavka. U sportu su moguće povrede i ako nas ta povreda košta karijere, šta smo onda? Moramo biti jaki na oba fronta jer jedno vuče drugo. Bez škole smo svakako ništa, bavili se sportom ili ne.

Možemo se koristiti izgovorom da se danas svaki posao dobija preko veze i da nam za to nije potrebna diploma. Ja se nikada nisam koristila izgovorima pa nisam ni odlučila da idem u tom smeru.

Strana
2 od 3

Ostavi komentar