Школа и спорт - ускладите обавезе и будите успешни - Нaђa Хигл

Škola i sport – uskladite obaveze i budite uspešni

Postaveljeno 22.10.2017. / Pregledi: 4.548 pregleda.
Strana
1 od 3

Pitanje na koje često nailazim, a u velikoj meri ga postavljaju zabrinuti roditelji, jeste: Kako da se usklade škola i sport?

Nije nimalo lako. Ja sam bila kampanjac. To baš i nije pohvalno i često sam umela da kiksnem kada su ocene u pitanju. Međutim znala sam da uz plivanje mora  i škola da se završi i da imam diplomu u rukama. Ali, krenuću od početka..

Plivanje i balet su bile moje dve ljubavi, ali već u četvrtom razredu osnovne škole morala sam nešto od ta dva da žrtvujem jer je bilo teško postići sve te obaveze. Ni sada ne znam šta je prevagnulo u korist plivanja, ali ispostavilo se da je doneta najbolja moguća odluka.

Nakon toga, dogovor sa roditeljima je bio da mogu da se bavim sportom samo ako škola ne trpi. Nikada od mene nisu očekivali da budem skroz odlična, niti da nižem samo petice. Nisam ni bila idealan đak, ali sam radila na sebi.

U srednjoj školi sam uvidela koliko ocena nije pravo merilo znanja, ali sam takođe shvatila da bez zadovoljavajućih ocena ne mogu razmišljati o nekoj daljoj perspektivi. Bila sam posvećena plivanju ali škola nije smela da trpi. Lagala bih kada bih rekla da sam bila odlična, štaviše u gimnaziji sam uvek bila vrlodobra.

Odsustva sa časova zbog takmičenja i prirema uzimala su danak, ali sam uspevala da održim vrlodobar nivo. Nije pohvalno, mnogi će roditelji reći, ali radila sam na sebi.

Strana
1 od 3

Ostavi komentar