Полазак у вртић - Нaђa Хигл

Polazak u vrtić

Postaveljeno 26.08.2017. / Pregledi: 15.419 pregleda.
Strana
1 od 2

Kada donesete odluku da dete treba da krene u vrtić budite istrajni

Odluka da stariji sin krene u vrtić s punih 18 meseci nije nimalo bila laka za doneti. Međutim, s obzirom na moje stanje kao i na činjenicu da sam u tom trenutku bila sa njim i malom bebom od 5 meseci, to je jednostavno moralo biti tako.

Prvi dan je prošao super jer nije znao šta ga je snašlo. Ja sam izašla plačući, jer sam se osećala kao da sam najveći promašaj i najgora majka na svetu. Drugi dan je krenuo sa plakanjem kad smo stigli u vrtić. Sada je znao da ga mama ostavlja i da dolazi po njega tek posle ručka.

Vrtić
Dan mladih; Nađa Higl; Beograd 12.08.2009.
Foto: Miloš Perić

Svaki naredni dan je plakao već pri izlasku iz stana. Bilo mi je teško, ali sam odlučila da budem istrajna i ubedila sam sebe da je to za njega najbolje… I bilo je.

Nisam bila za to da ga u početku ostavljam do spavanja, pa da vremenom produžavam vreme boravka u vrtiću. Vodila sam se time da bi se on navikao da ostaje samo do spavanja, te bi mu svaka naredna promena zahtevala ponovnu adaptaciju.

Shvatila sam vremenom da je meni bilo teže nego njemu. On je bio u društvu svojih vršnjaka i sticao je radne navike. Naravno, sa polaskom u vrtić, kreće i jačanje imunog sistema. Išli smo nedelju dana u vrtić pa smo dve nedelje bili bolesni.

Ja sam se sa tim pomirila još kad sam ga upisala u vrtić te sam stoički izdržala taj težak period i posle 6 meseci postali smo redovni. Počela sam da mu dajem jedan sirup za imunitet kao i da pravim prirodne sokove od voća. To mu je dosta pomoglo da se odupre virusima i bolestima.

Strana
1 od 2

Ostavi komentar