Пливање кроз политичко блато - Страница 2 од 4 - Нaђa Хигл

Plivanje kroz političko blato

Postaveljeno 14.08.2017. / Pregledi: 17.724 pregleda.
Strana
2 od 4

Sport me je na neki način i vaspitao

Verujem da će se veliki broj sportista saglasiti sa mnom kada kažem da me je sport na neki način vaspitao. Bavljenje sportom usmerava i jača našu ličnost. Takođe nas i obavezuje da u svakoj situaciji koristimo osnovno pravilo sporta – FER-PLEJ.

Međutim, ono što nas sport ne uči, jeste da u životu, van sporta, ovo pravilo gotovo niko ne poštuje! Praktično, ono i ne postoji. U politiku sam ušla naivno. Sa ciljem da pomognem i omogućim deci da se ne susreću sa problemima sa kojima sam se ja (kao i veliki broj mojih sportskih kolega) u toku treniranja, ali i nakon karijere susretala. Svih onih problema koje bi politika trebalo da rešava.

U ovom slučaju mislim na poboljšanje (ne)uslova za rad. Da buduće generacije ne dožive da treniraju u halama u kojim nema grejanja, u kojima se ruši krov, bazenima u kojima se voda ne greje. Mislim i na finansijske probleme koji su paralisali naš sport i na neki način prinudili roditelje da se odriču osnovnih potreba ukoliko žele deci da omoguće da nesmetano treniraju.

Strana
2 od 4

Ostavi komentar