Одвикавање од пелена - Нaђa Хигл

Odvikavanje od pelena

Postaveljeno 19.07.2017. / Pregledi: 16.043 pregleda.
Strana
1 od 3

Svaki roditelj u ovom periodu pomisli da se nikada neće rešiti pelena

Svako dete drugačije reaguje na promene koje im se tokom odrastanja dešavaju. Jedna od njih jeste i odvikavanje od pelena. Ne znam da li taj proces teže pada detetu ili roditelju, jer sa sobom donosi i neke nepredviđene situacije. Ukoliko ste gadljivi, one vam neće baš lako pasti.

Sada mi deluje komično kad se prisećam šta sam sve radila kako bih mu olakšala privikavanje na nošu, ali ubrzo me očekuje i druga tura te mi neće biti toliko smešno. Dete sam počela na nošu da stavljam kada je imao nepune dve godine. Tada sam procenila da je postao svestan šta znači obavljati nuždu. Nemojte me pogrešno shvatiti, moje dete nije genije, i nije sve išlo glatko. Odluka je pala kada se razboleo i kada smo sve vreme bili zajedno kod kuće.

Pelena
Pelene (Izvor)

Skinula sam mu pelene i očekivala da će sve to jako brzo proći. Naravno da je bilo mučno. Piškio je gde je stigao, a da vam i ne pričam da sam govanca u letu hvatala. Nakon što sam par dana ribala tepihe, rešila sam sve da ih podignem. Lakše mi je bilo da obrišem pločice i parket, nego da gubim vreme na ribanje. Svaki dan sam pričala i pričala, samoj sebi sam dosadila s pričom o tome gde se piški i gde se kaki.

Strana
1 od 3

Ostavi komentar