Коме треба светски првак? - Нaђa Хигл

Kome treba svetski prvak?

Postaveljeno 31.08.2017. / Pregledi: 72.007 pregleda.
Strana
1 od 4

Kome treba svetski prvak?

Rođena sam u Pančevu, gradu koji leži na dve reke. Otac mi je bio spasilac te sam pored reke odrastala. S dvanaest godina imala priliku da na osnovu svojih rezultata i uspeha u plivanju napustim svoj grad i svoju zemlju; i postanem svetski prvak za tu drugu zemlju.

To u mojoj svesti nikad nije bila opcija. Oduvek sam bila vezana za Pančevo – grad u kome živim, i za ljude koji me okružuju. Tu pre svega mislim na svoje roditelje i brata, ali i prijatelje.

Nađa postaje svetski prvak. Dodela zlatne medalje Nađi Higl u trci na 200 metara prsno, na svetskom prvenstvu u Rimu 2009.
Dodela zlatne medalje Nađi Higl

Volim naše ljude, volim naše ulice, našu kulturu… Iako me iz dana u dan iznenađuju neke neprijatne situacije, ja verujem da i dalje postoje oni koji cene istinske vrednosti.

Naime, kada sam počela da se bavim plivanjem, naši ”stručnjaci” su mojim roditeljima rekli da ne ulažu u mene jer od mene nikada neće biti ništa, odnosno, nisam bila građena da budem plivačica već da budem bacačica kugle ili kladiva. Ali to je probudilo moj inat.

Strana
1 od 4

Ostavi komentar