Како се суочити са сазнањем да болујете од тешке и неизлечиве болести? - Нaђa Хигл

Kako se suočiti sa saznanjem da bolujete od teške i neizlečive bolesti?

Postaveljeno 30.07.2017. / Pregledi: 75.948 pregleda.
Strana
1 od 4

Živela sam zdrav život

Još dok sam bila dete, osim dečijih standardnih bolesti, nikada nisam imala nekih većih zdravstvenih problema. Od šeste godine života bavila sam se plivanjem i vodila zdrav život. Bolest je za mene bila strana reč…

Od šestog razreda osnovne, kada sam operisala krajnike, pa do trudnoće, moj zdravstveni karton je bio prazan. Hiljadu puta sam se zapitala da li je moguće da se ovako nešto desi osobi koja je živela zdravim, sportskim načinom života?

Nađa Higl uoči bolesti
Nađa Higl

Kao što i sami znate, ne postoje pravila u životu koja nam garantuju da ćemo biti živi i zdravi ako živimo zdravo. Ja sam teško podnela činjenicu da ću do kraja života morati da pijem lekove i da će postojati periodi u kojima ću morati da idem na biološke terapije i da ležim u bolnici.

Krenuću od samog početka. Prvu trudnoću sam iznela savršeno. Sve je prošlo idealno, ako zanemarimo dugometražni porođaj. Nisam imala neke tegobe u prvoj trudnoći. To je bio najveći razlog zašto sam odlučila da ubrzo proširimo našu divnu porodicu i da Dragan ima sa kim da odrasta.

Strana
1 od 4

Ostavi komentar