Како се изборити са депресијом? - Нaђa Хигл

Kako se izboriti sa depresijom?

Postaveljeno 23.07.2017. / Pregledi: 18.939 pregleda.
Strana
1 od 3

Dvadeset godina sam se bavila plivanjem

Svako od nas kroz život prolazi kroz lepe i manje lepe trenutke. Ne ide uvek sve onako kako smo planirali i uglavnom ne bude onako kako smo zamišljali. Verujem da je svakog od nas u nekom trenutku „zakačila“ depresija. Verujem da je svako od nas u nekom periodu života upadao u krize i osećao kao da iz te situacije ne postoji izlaz.

Ne treba ni da vam govorim da je to greška, jer posle svake kiše pojavi se sunce… Posle lošeg perioda mora doći neko bolje vreme. Dok sam trenirala, dešavalo mi se da osetim da više ne mogu, da pomislim da je sve uzalud. Dvadeset godina sam se bavila plivanjem.

Depresija? Nađa Higl
Nađa Higl

To je dve trećine mog života i normalno je da je bilo uspona i padova. Trenirala sam, a rezultati su mi izmicali. Naravno da će doći do onog pitanja: “Zašto uopšte ovo radim kada nema vajde”. Zašto se uopšte trudim? Zaista mi je više puta došlo da dignem ruke od plivanja… Ali jednostavno, bilo je teško dići ruke od nečega čemu si više od pola života maksimalno posvećen.

Budila sam se sa teskobom i osećajem kako mi se ne ide na trening, kako mi se ne ulazi u tu ledenu vodu… Ali onda uskočim i osetim ono što me je godinama držalo, a to je ljubav prema plivanju. Shvatila sam da imam problem i priznala sam sebi da moram da pronađem izlaz iz toga.

Strana
1 od 3

Ostavi komentar