Како одабрати најбоља колица за вашу бебу? - Нaђa Хигл

Kako odabrati najbolja kolica za vašu bebu?

Postaveljeno 09.08.2017. / Pregledi: 7.912 pregleda.
Strana
1 od 2

Uključite sve faktore pri izboru kolica

Verujem da se svi roditelji koji planiraju ili očekuju bebu u nekom trenutku suočavaju sa ovim pitanjem. Ne postoji univerzalan odgovor i ne postoje kolica koja svima odgovaraju.

Kada sam zatrudnela, mesecima sam gledala koji model je idealan za mene i moje dete. Bilo mi je veoma bitno da su stabilna, udobna i bezbedna. Odmah sam se “zalepila” za onaj set „3 u 1“, koji uključuje kolevku, auto sedište za prvih par meseci i treći, kako ga oni zovu “sportski deo”.

kolica

U cenu su uključeni kabanica i mreža za komarce, zimske navlake za svaki deo, kao i torba za mame. Kolica su bila predivna, sa velikim točkovima, i verujte da bih se i ja u njima vozila da sam mogla.­

Međutim, zaslepljena lepotom, cenom i udobnošću, zanemarila sam jedan bitan faktor – zaboravila sam da u izbor uvrstim i veličinu lifta… Znate, živim na petom spratu.

Naravno, kolica su već uveliko stigla i ja sam onako optimistički poletela ka liftu da ih onako prazna uguram. Nije bilo šanse da stanu u lift. Bila su i jako teška, te mi je predstavljalo napor da ih skupljam i nosim.

Dok je sin bio mali, uspevala sam da ga u autosedištu spustim do dole, a onda ga prebacim u kolica koja sam držala u gepeku automobila. Kako je dečko postajao veći, meni je sve to predstavljalo veliko maltretiranje.

Bila sam prinuđena da kupim neki drugi model , i sad mi je jedino bilo bitno da su lagana i da mogu da ih ubacim rasklopljena u lift.

Strana
1 od 2

Ostavi komentar