Да ли се труд увек исплати? - Страница 2 од 3 - Нaђa Хигл

Da li se trud uvek isplati?

Postaveljeno 09.05.2017. / Pregledi: 9.592 pregleda.
Strana
2 od 3

Došao je i taj dan kada se trud isplatio

Nakon 5 godina borbe sa sobom, sa depresijom, sa stagnacijom i velikim nezadovoljstvom, došao je MOJ dan, dan kada sam se “otkačila” i kada je sav moj trud i rad došao na naplatu. Na tom najbitnijem takmičenju u mom životu popravila sam vreme i ušla u istoriju srpskog sporta. Te godine sam bila psihički najstabilnija i svako takmičenje sam odradila maksimalno koliko sam mogla. Sad sledi pitanje “kako sam postigla psihičku stabilnost i jačinu?”.

To je najbitnije, psihička jačina i stabilnost. Ne samo u životu jednog sportiste, već u životu svakog pojedinca. Vera u sebe; pomeranje svojih granica i davanje maksimuma u pravom trenutku. Nakon što godinama nisam popravljala vreme, odlučila sam, uz pomoć brata koji me je trenirao, da promenim sve. Nešto tu nije valjalo.

Nađa Higl u dresu reprezentacije
Nađa Higl u dresu reprezentacije

Počeli smo od tehnike, pa je brat počeo da piše treninge koji su pomerali sve moje granice. Doveli smo tehniku do savršenstva, a fizički sam bila jača no ikad. Jednostavno sam osetila da mogu i koliko mogu. Pogledala sam film „Miroljubivi ratnik“ („Peaceful Warrior“), i primenila viđeno upravo u trci koja mi je promenila život.

Pred svaku trku sam smirivala brata, jer je uvek bio veći „tremaroš“ od mene, ali kasnije sam shvatila da je samo želeo da ja pokažem onoliko koliko on zna da ja mogu. Bila sam u tom trenutku “taj trenutak”, sadašnjost i išla korak po korak. Nije me uopšte zanimalo ono što je bilo, niti ono što će se tek desiti, već taj momenat u kome sam se nalazila. Obukla sam odelo, stavila naočare i kapu, rekla bratu da ne brine i pošla u trku života. Dok sam išla ka startnom bloku, nisam razmišljala kako ću pobediti ili izgubiti.

Strana
2 od 3

Ostavi komentar