Да ли је трудноћа заиста ”друго” стање? - Нaђa Хигл

Da li je trudnoća zaista ”drugo” stanje?

Postaveljeno 02.08.2017. / Pregledi: 11.259 pregleda.
Strana
1 od 2

Trudnoća se uvek predstavlja kao “blaženo” stanje, a to i jeste u onom smislu da nam je podaren najveći dar na čuvanje, ali šta trudnoća sa sobom donosi?

Ja sam imala sreću da sam u prvom tromesečju, oba puta u trudnoći, bila pošteđena “jutarnjih” mučnina. Ne znam zašto se zovu jutarnje, kada su moje drugarice, koje nisu imale tu sreću, u prvom tromesečju povraćale dan i noć. Neke su čak završile i na infuziji.

trudnoća

Međutim, kažu da se već posle tog prvog tromesečja to stišava, u većini slučajeva, iako je jednu moju poznanicu mučnina pratila do samog porođaja. Kod mene se mučnina javila u poslednjem tromesečju jer sam u obe trudnoće visoko nosila bebu. Nekada sam udarce osetila i u rebrima.

To je rezultiralo da počinjem da imam gorušice i da me sve što pojedem posle 17 časova tera na povraćanje. Nije postojala hrana koja mi nije pravila problem. Gorušicu sam ubijala kokicama. Verovali ili ne, to mi je bila jedina večera u poslednjim mesecima pre porođaja.

Uz mučnine, kod mene se u prvoj trudnoći javilo i oticanje nogu, koje je dovelo do urastanja noktiju. Sve će vam biti jasno kada vam kažem da me je manje boleo porođaj nego sečenje i saniranje uraslih noktiju. Stopala su mi toliko bila otečena da sam nosila samo jedne patike koje su bile broj veće, a pertle nisam ni vezivala.

Kada je druga trudnoća u pitanju, idealno sam prošla kad su u pitanju mučnine i oticanja. Gorušica se opet javila u poslednjem tromesečju, ali desilo se nešto nepredviđeno; u osmom mesecu trudnoće sam imala napad pankreasa.

Strana
1 od 2

Ostavi komentar