Богиње... Да ли се икада појаве у правом тренутку? - Нaђa Хигл

Boginje… Da li se ikada pojave u pravom trenutku?

Postaveljeno 11.08.2017. / Pregledi: 4.861 pregleda.
Strana
1 od 2

Deca i boginje

Kada se proširi vest da je počela epidemija boginja, reakcija svakog roditelja je: “Jao valjda neće nas”; “Pa gde baš sada”; itd. Međutim, svima nama je negde u podsvesti jasno da je najbolje da ih deca preleže dok su mala.

Boginje je prvo dobio mlađi sin, a tek tri nedelje kasnije i stariji. Prepoznala sam ih tako što je mlađem sinu, na stomačiću, izašlo nešto poput herpesa, neka gnojnica, i oko nje se širile crvene tačkice.

boginje
Boginje (Izvor fotografije)

Starijem je izašla jedna na licu, a potom i po celom telu. Moja deca su ih imala svuda u jako velikom broju. Ono što vam mogu reći, jeste, da je mlađe dete mnogo lakše podnelo sve. Nije imao temperaturu, nije se mnogo češkao, samo je jednu noć bio nervozan zbog svraba.

U roku od tri dana kao da se ništa nije desilo. No, sa starijim je bila potpuno druga priča. On je imao i temperaturu, i svrbelo ga je strašno (verovatno jer je bio svesniji). Nismo tri noći spavali jer ga je svrab učinio nervoznim, ma potpuno ludilo.

Mlađi sin je mirno stajao dok sam mu mackala gel i onaj puder, dok sam sa starijim bitku vodila i jurila ga po stanu pokušavajući da mu namackam te uporne tačkice.

Strana
1 od 2

Ostavi komentar