Природни порођај или царски рез? - Страница 2 од 2 - Нaђa Хигл

Prirodni porođaj ili carski rez?

Postaveljeno 05.08.2017. / Pregledi: 14.884 pregleda.
Strana
2 od 2

Oporavak nakon carskog reza je znatno duži

Kako sam primila epidural, sve je krenulo svojim tokom. Oko 17:30 časova bejah na stolu, a moje čedo je izašlo u 19.40 časova. Dakle skoro 24 sata. Odmah su mi ga stavili na grudi. Bila sam sečena, ali kako sam se porodila ja nisam više osećala nikakvu bol, čak sam odmah tu noć stala na noge i uz pomoć sestara se istuširala.

Rana jeste zatezala nakon desetak dana, ali to je zanemarljivo. Drugi porođaj, hitan carski rez. U osmom mesecu trudnoće napad pankreasa i održavanje na intenzivnoj. Nakon dve nedelje i pokušaja da se opet porodim prirodno, usledio je još jedan napad.

Đavo je odneo šalu i urađen je carski rez. Dana 05.06.2015. na svet je došlo moje drugo čedo, čedo koje nisam imala priliku da privijem na grudi niti da prva vidim. Nakon što su me probudili iz anestezije, odmah sam osetila nesnosan bol u stomaku.

Nisu smeli da mi daju ništa za bolove neko vreme. Ležala sam tako na intenzivnoj i razmišljala, ko je toliko blesav da svojom voljom izabere carski rez umesto prirodnog, a onda sam shvatila, da ga biraju iz neznanja. Oporavak je bio težak i mučan.

Imala sam i kateter, koji mi je izazivao samo još veću neprijatnost. Dete sam videla na slici, jer se jedna od sestara sažalila na mene i otišla da mi ga uslika. Bio je mrvica, a ja sam ga videla tek nakon 4 dana.

Dakle, drage moje, da mene pitate, ja bih uvek pre izabrala prirodni porođaj nego carski rez.

Kakva su vaša iskustva?

Strana
2 od 2

Ostavi komentar