Одвикавање од пелена - Страница 2 од 3 - Нaђa Хигл

Odvikavanje od pelena

Postaveljeno 19.07.2017. / Pregledi: 15.146 pregleda.
Strana
2 od 3

Olakšajte sebi i detetu

Kako bih olakšala sebi, a i njemu, nošu sam uvek držala u prostoriji u kojoj boravimo. Ako bih primetila da se ućutao, ili pak videla da kreće da piški ili kaki, brzinom svetlosti bih mogla da ga stavim na nošu. Tako smo došli u fazu pola-pola, odnosno, pola piškimo na pod, pola u nošu. Moram da naglasim da smo noćnu pelenu odmah skinuli, i nije se dešavalo da se upiški u toku noći.

No, da se vratimo na našu dnevnu avanturu. Prvo smo naučili da obavljamo veliku nuždu u nošu. Imali smo otprilike vreme kada to obično obavlja, ujutru i uveče. Nije sam tražio, već sam mu ja nudila, ali ne prečesto, jer mislim da bi se zainatio i radio sve suprotno. Naravno, dešavalo se i da se ja zaradim oko ručka, te zaboravim da ga pitam da li mu se piški, pa me sačeka praćakanje po mokraći na pločicama nasred kuhinje. To nije ono najgore, jer mu se u praćakanju po toj mokraći uvek pridruživao mlađi brat. To se sve dešavalo u par minuta nepažnje i obično mi je u tom trenutku kipeo ručak.

Nisam znala šta ću pre. Ručak ostavljala po strani, a njih dvojicu onako obučene i mokre od mokraće ubacivala u kadu i ribala. Dakle, složićete se, potrebni su čelični živci. Nisam smela sebi da dozvolim da posustanem niti da odustanem. Prosto, to nije u mojoj prirodi. Iz dana u dan, sve je manje nepredviđenih situacija bilo, ali nikako da presečemo.

Strana
2 od 3

Ostavi komentar