Како се суочити са сазнањем да болујете од тешке и неизлечиве болести? - Страница 2 од 4 - Нaђa Хигл

Kako se suočiti sa saznanjem da bolujete od teške i neizlečive bolesti?

Postaveljeno 30.07.2017. / Pregledi: 75.174 pregleda.
Strana
2 od 4

Prvi simptomi bolesti pojavili su se u trudnoći

Želja mi se brzo ispunila. Ostala sam u drugom stanju i sve je prolazilo u najboljem mogućem redu. Međutim, oko šestog meseca trudnoće, krvna slika, tačnije nivo gvožđa u krvi je bio u padu. Povezivali smo to sa malom razlikom između dve trudnoće, kao i hemoroidima koji su me još od prvog porođaja mučili.

Dakle, našla sam se u situaciji da su svi simptomi jednostavno bili zamaskirani zbog stanja u kom sam se nalazila. Tri puta nedeljno sam u bolnici primala gvožđe. Međutim, nije bilo pomaka. Došlo je do toga da će mi možda biti neophodna transfuzija. To me je užasno plašilo…

Borbu sa gvožđem smo vodili do početka osmog meseca trudnoće. Tada je ujutru odjednom počeo da me probada bol u stomaku. Sva sreća pa sam znala da nije u pitanju beba, jer sam imala iskustvo kako kontrakcije izgledaju.

Spakovala sam starije dete i odvela ga kod majke. Ja sam krenula da vadim krv kako bi dr Parović, koji mi je vodio trudnoću, video nivo CRP-a. Rezultati su bili katastrofalni. Doktor je na sreću potvrdio da je beba u dobrom stanju. Uputio me kod dr Moše kako bi mi proverio stanje unutrašnjih organa.

Strana
2 od 4

Ostavi komentar