Како се изборити са депресијом? - Страница 2 од 3 - Нaђa Хигл

Kako se izboriti sa depresijom?

Postaveljeno 23.07.2017. / Pregledi: 18.399 pregleda.
Strana
2 od 3

Depresija je pobeđena kada sam sa bratom promenila sve moguće i nemoguće u treningu, tehnici i taktici…

Odustajanje nije dolazilo u obzir, te sam pokušavala da kroz tu ljubav prema sportu prebrodim anksioznost koja se kod mene javljala. Depresiju nisam prevazišla pobedom u Rimu. Depresija je konačno pobeđena dve godine pre toga, kada sam sa bratom promenila sve moguće i nemoguće u treningu, tehnici i taktici.

Shvatila sam da moram nešto da promenim ili će me depresija potpuno dotući. Nisam to dozvolila i izašla sam iz toga jača. Posle toga nije postojala stvar koja me može uvući u taj vrtlog emocija. Ni povreda, ni mamino zdravstveno stanje, ni loše trke ni loši plasmani. Borila sam se sa najjačom voljom do tada! Jer, ako se ne borimo, dozvoljavamo depresiji da nas dotuče.

Sve je išlo svojim tokom dok nisam dobila prvo dete. Pre toga sam razmišljala: “Kako žena može da se loše oseća kada pored sebe ima najlepše biće na svetu?”. Nažalost može. Ja sam to doživela i ne znam kako sam dozvolila da me to obuzme. Jednostavno se desilo. Kao da to nisam bila ja.

Uhvatila sam sebe da ležim i razmišljam: “Kako ću ja sada?”. U tom trenutku, pored sebe imala sam biće koje je na mene bilo upućeno 24 sata dnevno. Ceo moj život svodio se na dojenje; tj. u mom slučaju izmuzavanje, hranjenje, pranje, peglanje, presvlačenje, uspavljivanje, razmišljanje o tome šta ću ako mu se nešto desi… Zbog toga nisam ni u toalet išla dok neko ne dođe da ga pričuva.

Strana
2 od 3

Ostavi komentar