Дојење или дохрана? - Страница 2 од 2 - Нaђa Хигл

Dojenje ili dohrana?

Postaveljeno 29.07.2017. / Pregledi: 15.789 pregleda.
Strana
2 od 2

Srećna majka = srećna beba

Uzela sam dohranu i davala mu i on je bio srećniji, a i ja sam sa njim postajala srećnija. Prestala sam da se osećam kao neuspeh jer je u pitanju bila viša sila, a ne nešto što sam ja odlučila.

Sa drugim detetom sam imala drugih problema. Mleko je nadolazilo, ali zbog količine lekova koje sam pila, što zbog pankreasa, što zbog klostridije pa kasnije i ulceroznog kolitisa, morali su da mi ga zaustave. Dobila sam lekove, i zaustavila sam mleko, ali ne zato što sam ja tako želela, nego su okolnosti bile takve da sam prosto morala.

Mom detetu je bitnije da ga majka gleda kako raste. Naravno, on je od samog početka bio na dohrani, a mene su povređivali neki tekstovi i komentari u kojima se vređaju majke koje ne doje.

Nisam ja manje majka ako ne dojim, niti je bilo koja žena manje majka ako je, zbog nepredviđenih okolnosti, postupila kako nije “po prirodi” naloženo. Nije priroda svakome naklonjena. Dakle, vi koje imate sreću da MOŽETE da dojite, naravno da ćete dojiti svoje dete.

Ali nemojte osuđivati one koje to nisu u mogućnosti. Svaka majka je najbolja majka svome detetu, i verujem da joj nisu potrebna dodatna osuđivanja okoline. Dovoljna je sama sebi sa svojim preispitivanjem.

Ja nemam ništa protiv dohrane, moja su deca odrasla da veštačkom mleku i ništa im ne fali. Kada vas život ubaci u vrtlog, prihvatite situaciju koja vam je nametnuta i izvucite najbolje iz nje.

Ja sam svojoj deci živa i zdrava i sada sa njima radim i vežbe. A da li bih to uspela da sam sebe dovela u stanje depresije zbog nečega što mi priroda nije pružila?

Budite srećne i najbolje svojoj deci.

Strana
2 od 2

Ostavi komentar