Да ли је трудноћа заиста ”друго” стање? - Страница 2 од 2 - Нaђa Хигл

Da li je trudnoća zaista ”drugo” stanje?

Postaveljeno 02.08.2017. / Pregledi: 10.970 pregleda.
Strana
2 od 2

Deca su naš najjači motiv

Jedno jutro sam ustala, i odjednom osetila strašan bol u stomaku. Znala sam da nije beba, te nisam mnogo paničila. Imala sam odličnog ginekologa (dr Parovića), koji je odmah alarmirao kolegu. Brzo je ustanovljeno da je u pitanju pankreatitis.

Nisam ni znala koliko je to ozbiljno dok me nisu odvezli na intenzivnu negu u Višegradskoj. No nije mi namera da vas plašim. Čim je moj drugi mališa rođen carskim rezom, u mom organizmu se sve stišalo. To je i dokaz da je u pitanju neko zaista drugo stanje.

Ono što je bitno da znate, jeste, da vas upravo to drugo stanje natera da se borite nadljudskom snagom sa svakom lošom situacijom na koju naiđete. Ja sam još dobro i prošla kad čujem kroz šta žene u trudnoći prolaze. Da ne govorim o tome koliko žena ima koje bi sve dale da dobiju priliku da se tako “muče”.

Meni je u ovoj situaciji najveći motiv bio prvenstveno da rodim zdravo dete i da se njemu ništa ne desi, kao i da se vratim kući jednogodišnjem sinu kome sam preko potrebna.

Dakle, sve te muke tokom “drugog” stanja se isplate i brzo zaborave kada ugledate to smežurano stvorenje. Ja bih opet sve isto uradila jer pored sebe imam dva nestaška koji mi cede živce i prosto uživam u tome.

Jeste dug put, pogotovo onim ženama koje premaše termin, ali vredno je svakog truda.

Strana
2 od 2

Ostavi komentar